۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۰

اتیوپی تاکنون مسیر طولانی را برای برابری حقوق زنان  طی کرده و تلاش می نماید که برابری جنسیت در کشور ایجاد نماید ولی با وجود همه این تلاش ها، هنوز هم در بسیاری از مناطق تفاوت ها و نابرابری های گسترده ای در کشور  دیده می شود.

کشور اتیوپی برای ۴۴ بار روز جهانی زن یعنی روز ۸ مارس را بزرگ می دارد و این به معنی تضمین بهزیستی و حقوق برابر برای زنان  بر پایه و اساس صلح است.

مشخص است که زنان اتیوپی در تمام جنبه های زندگی جامعه خود به طور جدی حاضر هستند. آنها علاوه بر عهده داری  امور خانواده و انجام کارهای مرتبط با مشاغل خانگی، از بسیاری جهات دیگر ستون کشور می باشند. 

زنان عمل قهرمانانه خود را در نبرد آدوا نشان دادند و این یکی از مهمترین نشانه های حضور زنان در جامعه است. این زنان به رهبری امپراطور خود Taitu Betul، تاریخی را رقم زندند که تمام دنیا آن را تجلیل می کند.

این روزها زنان اتیوپیایی در حوزه های مختلفی مشغول فعالیت بوده و به کشور کمک زیادی می کنند. پروفسور یالمتهه مکونن، دانشمند زیست پزشکی و استاد سلولهای فیزیولوژی انسان، النی گبرمدین (دکترا) ، اقتصاددان و مدیرعامل سابق بورس کالاهای اتیوپی، Yetnebersh Nigussie،  وکیل و مدافع برجسته حقوق، در میان کسانی هستند که تغییراتی  زیادی را در زندگی اتیوپیایی ها ایجاد کرده و گام های مهمی در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور برداشته اند، اما تعداد آنها اندک است.

با این حال، همانطور که نخست وزیر ابی احمد سال گذشته در برنامه ای که به مناسبت روز جهانی زن برگزار شد، اظهار داشت ، زنان ستون های ملت هستند و هدیه آنها به ما فداکاری آنها است.

روشن است که برابری جنسیتی فقط مسئله زنان نیست. بلکه نگرانی همگان است. به همین دلیل این موضوع در دستور کار و هدف سازمانهای بین المللی قرار گرفته است که توسط دولت های ملی، منطقه ای و بین المللی و سازمان های غیردولتی  همواره پذیرفته شده و پیگیری میشود.

اتیوپی تاکنون مسیر طولانی را برای برابری حقوق زنان  طی کرده و تلاش می نماید که برابری جنسیت در کشور ایجاد نماید ولی با وجود همه این تلاش ها ، هنوز هم در بسیاری از مناطق تفاوت ها و نابرابری های گسترده ای در کشور  دیده می شود.

میلیون ها زن هنوز در شرایط بسیار بد و سخت زندگی می کنند و معمولا در جامعه آنها  برتری مردها موردی پایدار می باشد. هنوز تعداد قابل توجهی از دانش آموزان دختر نیز به دلیل موانع طولانی اجتماعی و فرهنگی ، از مدرسه رفتن محروم هستند.  حتی وضعیت زنان در موقعیت تصمیم گیری در مقایسه با همتایان مرد خود نیز بسیار ناچیز است. کسانی که برای رسیدن به پله های بالاتر تلاش می کنند ، درگیر محدودیت هایی نیز می شوند. در کل ، مشارکت کلی زنان در حوزه های اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی کشور در حداقل سطح و هنوز از تساوی با مردان فاصله دارد.

نیازی به گفتن نیست که هرگونه اهداف توسعه ای بلند مدت که در آن زنان نقش نداشته باشند و مشارکت آنها در آن دیده نشده باشد، قطعا شکست خواهد خورد و بی نتیجه می ماند.

بنابراین ، اگر ما آرزو داریم اقتصادها و جوامع پایدار و فراگیری ایجاد کنیم و از طریق آن به یک  اتیوپی مرفه و توسعه یافته دست یابیم، تنها راه آن  بستن شکاف جنسیتی در هر برنامه ریزی و استراتژی می باشد.

The Ethiopian Herald March ۰۷, ۲۰۲۰

کد خبر 991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =